BEHANDELINGEN

Bij chronische pijn werkt pijn als een beschermingsmechanisme. Allereerst is het belangrijk om dit mechanisme te snappen. Uit onderzoek is gebleken dat enkel het snappen van de werking je pijn al een positieve bijdrage kan leveren aan de pijnbeleving. We gaan hier dus intensief mee aan de slag.

Daarnaast gaan we kijken of we in kaart kunnen brengen wat de pijn bij jou triggert en hoe we dit kunnen verminderen. Wanneer slaat bij jou het mechanisme op hol en waarom? Deze zoektocht is intensief en gaan we samen maken. We hanteren daarvoor een model waarmee we inzicht krijgen welke factoren bij jou van invloed zijn. Als dit duidelijk is gaan we aan de slag met oefeningen en coaching gesprekken. Zie het als een bolletje wol dat ontrafeld moet worden. We beginnen bij het begin, halen de knoopjes eruit en maken de boel inzichtelijker.

Patiënten die een revalidatietraject gevolgd hebben, hebben deze weg al bewandeld en kunnen beginnen met een verkort programma dat verdergaat waar de revalidatie gestopt is. Klik hier  voor meer info over dit nazorgtraject.