NAZORGTRAJECT

Als je uit een revalidatietraject komt heb je heel veel geleerd, maar het is moeilijk om dit direct en altijd toe te passen in je dagelijks leven. Een iets langere periode feedback ontvangen van iemand die aan de zijlijn staat is belangrijk voor een uiteindelijk herstel. Ik was bij Heliomare betrokken bij de behandeling van mensen met langdurige pijn. daardoor spreken we dezelfde taal en ga je op dezelfde lijn door. We gaan samen verder waar de revalidatie is opgehouden. Het is belangrijk om hetgeen dat je geleerd hebt bij je revalidatie vast te houden en je volledig eigen te maken. Het valt niet mee om alle dingen die je geleerd hebt om pijn te verminderen onmiddellijk toe te passen. Dit moet je leren en je leert het door het vaak te herhalen.

Vergelijk het met autorijden. Je hebt, als je klaar bent met je revalidatie, net je rijbewijs gehaald. Je doet je best maar je voelt je nog verre van zeker. We gaan samen oefenen zodat je met wat hulp moeiteloos door het drukke verkeer kunt rijden. Echt revalideren doe je pas na je revalidatietraject!

De sessies zijn korter, het traject zelf is vaak ook kortdurend of ad hoc en verkleint de kans op terugval. Je werkt aan de hand van haalbare doelen, met de kennis die je opgedaan hebt in je revalidatietraject, naar een blijvend effectieve verandering. Denk je dat dit nazorgtraject iets voor jou kan betekenen, neem dan contact op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.