VERGOEDINGSMOGELIJKHEDEN

De sessies worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Er zijn wel andere manieren om de sessies (gedeeltelijk) vergoed te krijgen.

Vergoeding door je werkgever

In veel CAO’s staan tegenwoordig afspraken die medewerkers de mogelijkheid bieden om hun inzetbaarheid in stand te houden of te vergroten. Bij (bijna) iedere werkgever heb je een vrij besteedbaar budget dat gebruikt mag worden voor persoonlijke ontwikkeling. Dit wordt bijvoorbeeld een IKB, POB, DIB, Fit for Work of individueel scholingsbudget genoemd. Het is in het belang van je werkgever dat je werkt aan verbeteren van je belastbaarheid bij (pijn)klachten. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden voor vergoeding.
Mocht je in ziektewet zitten overleg dan met je bedrijfsarts naar de mogelijkheden. De gesprekken die we voeren worden gefactureerd onder de noemer pijneducatie en zijn aftrekbaar voor het bedrijf.
Klik hier voor aanvullende info voor werkgevers.

Vergoeding UWV

Heb je op dit moment geen werk en ontvang je een uitkering vanuit uitkeringsinstantie UWV? Het UWV heeft beschikbare financiële middelen om herstel en re-integratie te bevorderen waar jij wellicht van kunt profiteren. Een coachtraject helpt je belastbaarheid weer te vergroten. Vaak een belangrijke voorwaarde om weer aan het werk te kunnen. Informeer bij de uitkerende instantie naar de mogelijkheden.